Koeriers zien stijging in omzet

In het eerste kwartaal van 2016 steeg de omzet van koeriers met bijna 9 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De zeevaart zag juist een daling van meer dan 6 procent in deze periode. Voor de gehele transportsector was er nog een positieve ontwikkeling te zien, een geringe stijging van 0,2 procent. Deze cijfers publiceert het CBR in de Kwartaalmonitor transport en logistiek.

Binnen de transportsector staan de koeriers aan top op het gebied van omzetstijgingen. Doordat consumenten steeds meer via het internet aanschaffen, is er steeds meer te doen voor de koerier in Amsterdam en andere gebieden. Dit is dan ook waarschijnlijk de reden van de omzetstijging die gerealiseerd is. Daarnaast doen luchthavens en verhuizers het ook niet slecht. Luchthavens behaalde een omzetstijging van ruim 8 procent en de verhuizers 7 procent. Maar ook de taxibranche in ons land groeide in omzet. Met een stijging van ruim 6 procent hoger ten opzichte van het jaar daarvoor. Positieve ontwikkelingen dus voor de sector.

transportwagen

Doordat men steeds meer via het internet besteld, zal er de komende jaren voor de koeriers alleen nog maar meer werk te doen zijn. Maar ook transportbedrijven in regio Almere zullen daarvan profiteren. Waar enkele jaren geleden veel consumenten nog wat huiverig waren om zaken via het internet te bestellen, doet nu een steeds grotere groep aankopen via het net. Met steeds betere leveringsvoorwaarden van webwinkels is het in veel gevallen namelijk ook voordeliger en natuurlijk gemakkelijker om via het internet te bestellen. Hopelijk zien de koeriers hier in 2017 een nog grotere omzetstijging door.