Is het bijhouden van uw eigen administratie zonde van uw tijd?

Een goede administratie bijhouden is als ondernemer van levensbelang. Vaak is dit een beetje een ondergeschoven kindje geworden. Er wordt niet veel tijd aan besteed. Vooral bij de zelfstandige ondernemer, eenmanszaak of ZZP’er is dit het geval. De administratie bijwerken wordt vaak gezien als nutteloos of zonde van de tijd. En dat is zonde.

Want als ondernemer is het wel uw taak om te weten hoe de zaken er voor staan. Zo moet u weten van wie u nog geld krijgt en hoeveel er binnenkomt. Ook is het belangrijk om zicht te houden op de uitgaves. Zo weet u niet alleen wat er verdiend wordt, maar u weet ook waar u staat. Zo kunnen er betere beslissingen genomen worden voor uw bedrijf. Dit komt de groei ten goede.

Maar natuurlijk heeft u het als ondernemer ook druk. Dat snappen wij heel erg goed. U heeft hier niet altijd tijd voor, andere zaken zijn ook belangrijk. Zo kunt u er natuurlijk over nadenken om iemand aan te gaan nemen voor de administratie. Dit is natuurlijk wel een grote stap want u moet dan alles uit handen geven. Een andere oplossing is om de administratie uit te besteden, een administratiekantoor kan daarbij helpen. Zo heeft u er zelf weinig omkijken meer naar en wordt het voor u geregeld.

Niet alles uitbesteden, maar slechts een onderdeel

Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om slechts 1 onderdeel van de administratie uit te besteden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het nabellen en incasseren van openstaande rekeningen van klanten.  Daar gaat vaak veel tijd aan verloren en dit terwijl u dit makkelijk kunt overlaten aan een incassobureau. Een partner die voor u de rekeningen betaald krijgt. Dit kan zelfs worden geautomatiseerd met diverse software. Zo kan een openstaande rekeningen direct worden omgezet in een opdracht voor het incassobureau. Vaak zijn de kosten voor het incasseren ook nog voor uw debiteur, no cure no pay.

nabellen wanbetalers
Belt u zelf wanbetalers na? Daar gaat een hoop tijd in zitten.

Als u overigens een debiteur in het buitenland heeft welke niet wil betalen, dan kan een incassobureau u helpen bij het incasseren van deze openstaande rekeningen. Dit kan namelijk doordat de regels in heel Europa gelijk zijn.