Geen geld maar wel gouden sieraden? Die zijn ook geld waard!

goudHet is natuurlijk altijd een slim idee om geld achter de hand te houden voor onvoorziene kosten. Een wasmachine, wasdroger of ander huishoudelijk apparaat kan natuurlijk altijd defect gaan. Een beetje cash achter de hand hebben is dan een prettig en veilig gevoel.

Je staat op die manier een stuk zekerder in je schoenen. Veel mensen zijn zich hier wel van bewust, maar hebben toch niet zo’n reserve opgebouwd of zijn er momenteel mee bezig. Maar wat nu als je dan toch ineens met spoed geld nodig hebt? Er zijn natuurlijk diverse opties. Een lening afsluiten is een optie, maar echt verstandig is het natuurlijk niet. Dergelijke leningen hebben vaak een zeer hoge rente, waardoor je nog verder in de problemen kunt komen.

Misschien heb je nog wel wat oude gouden sieraden, een ketting, armband of wellicht een horloge. Goud is een materiaal met een vrij hoge waarde. Er zijn inkoopbedrijven die deze sieraden inkopen van particulieren voor contant geld. Het kan een oplossing zijn als je opeens cash nodig hebt. Wel is het altijd goed om de nodige voorbereidingen te doen zodat je de beste prijs ontvangt voor je sieraden. Bekijk bijvoorbeeld eens deze grafiek met een overzicht van de geldende goudprijs.